Ünlü tarihçi İlber Ortaylı Osmanlı’nın yakın dönemi hakkında Medipol’de konuştu. İlber Ortaylı “Osmanlı aslında çökmed

Medipol Üniversitesi’nde konuşan ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Osmanlı İmparatorluğu’nun sanılanın aksine çökmediğini öne sürdü. Ortaylı, meclisin monarşiyi lağvettiğini, dönemin padişahının ise mücadele etmek yerine bunu kabul ettiğini söyledi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Medipol Üniversitesi’nde gerçekleşen konferansta Osmanlı İmparatorluğu’nun yakın dönemi hakkında konuştu. Konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu’nun aslında çökmediğini savunan Prof. Ortaylı, milletin içinden çıkan umumi meclisin monarşiyi lağvettiğini, böylece rejimin kendi kendisini feshettiğini söyledi. Ortaylı, o dönemki padişahın rejimin feshini kabul ettiğini, kendisine sadık olabilecek kuvvetlerle direnebilecekken bu yolu seçmediğini belirtti.

“TÜRKLER TARİH YAPAN BİR MİLLETTİR”

Türkler olmadan bu coğrafyadaki gelişmelerin anlaşılamayacağını vurgulayan Ortaylı, yeryüzünde her dönem büyük rolü olan Türklerin tarih yapan bir millet olduğunu söyledi. Bugünün Türkiye’sinin sürekli değişen bir ülke olduğunu savunan Ortaylı, ülkemizin dünyadaki değişimler karşısında elinden geldiğince cevap verdiğini belirtti.