TÜBİTAK istatistiklerine göre; 107 proje başvurusu ile vakıf üniversiteleri sıralamasında 4’üncüyüz.

Güçlü sağlık altyapısı ile yüksek teknolojiye sahip donanımlı laboratuvarlarından güç alan Medipol, “araştırmacı üniversite” olma yolunda hızla ilerliyor. TÜBİTAK’ın geçen ay yayımladığı istatistiklere göre Medipol, 107 proje başvurusu ile 20-30 yıllık köklü vakıf üniversitelerin ardından 4. sırada yer aldı.

2010 yılında eğitim hayatına başlayan ve eğitim kapasitesi ile birlikte araştırma altyapısını da hızla geliştiren Medipol Üniversitesi, Ar-Ge projeleri noktasında vakıf üniversiteleri arasında 4. sıraya yükseldi. TÜBİTAK’ın yayımladığı istatistiklere göre Medipol, 107 proje başvurusu ile vakıf üniversiteleri sıralamasında 4’üncülüğe yükseldi. Medipol, 50’den fazla proje önerisi yapan üniversiteler arasında akademisyen başına proje önerisi sayısı sıralamasında altıncı, proje kabul oranında ise beşinci sırada yer aldı. Medipol Üniversitesinde başvuruların %39’unu Tıp Fakülteleri, %34’ünü ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki araştırmacılar yaptı. TÜBİTAK Projelerinin ağırlıklı olarak Mühendislik gibi teknik fakülteler arasından yapıldığı düşünüldüğünde, henüz 1 yıllık bir mazisi olan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizin başarısı göz kamaştırdı. Medipol ayrıca Ar-Ge projeleri noktasında 20-30 yıllık köklü vakıf üniversitelerin ardından 4. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Hesaplamalı kameralar çağına hazır olun!
Tıp fakültesindeki araştırmaların önemli bir kısmı, ülkemizde alanındaki tek tematik laboratuvar olan Rejeneratif ve Restoratif Tıbbi Araştırmalar Merkezi (REMER) bünyesinde gerçekleştiriliyor. REMER, bazıları alanında Avrupa’da en ileri merkez olan çok sayıda laboratuvarı içeriyor, nitelikli pek çok araştırmacının istihdamına zemin oluşturuyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki projelerde ise “5G ve Ötesi” ile “Görüntü İşleme” Laboratuvarların önemli bir katkısı var. “5G ve Ötesi Laboratuvarı” ile 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılması ve teknoloji ihraç eden bir ülke haline gelebilmemiz planlanıyor. “Görüntü İşleme Laboratuvarı”nda ise geleceğin kamera teknolojisini oluşturacak “hesaplamalı kameralar” alanında çalışmalar gerçekleştiriliyor.