Medipol öğrencisi Gökhan Aksu icat ettiği Robot Lord Medipus ile 5’inci oldu!
Robot Lord Medipus harekete geçti... Medipol öğrencisi Gökhan Aksu icat ettiği Robot Lord Medipus ile 5’inci oldu!

Medipol Üniversitesi öğrencisi Gökhan Aksu’nun ürettiği Lord Medipus isimli mini sumo robotu, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen 5. Robot Yarışması’nda 5’inci oldu.

Medipol Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı öğrencisi Gökhan Aksu’nun ürettiği Lord Medipus isimli mini sumo robotu İstanbul Aydın Üniversitesince düzenlenen 5. Robot Yarışması’nda ilk 5’e girdi. Robotim isimli grupla beraber yarışan Lord Medipus, Türkiye genelinden üniversite ve liselerden yarışmaya katılan 40 robotun arasından dereceye girmeyi başardı. Çoklu mini sumo kategorisinde yapılan yarışma, dohyo adı verilen bir oyun alanının üzerinde gerçekleştirildi. Yarışmada amaç, gerçek sumo yarışmalarında olduğu gibi rakibini belirlenen alalın dışına atmak. Lord Medipus isimli robot, 100 robotun yarıştığı tekli mini sumo kategorisinde de mücadele ederek orada da 8’inci oldu.