CANLI DESTEK

Ebelerin büyük buluşması Medipol’de gerçekleşti
2.Uluslararası İstanbul Ebelik Günleri, ülkemiz başta olmak üzere Asya ve Avrupa kıtalarından ebelerin büyük buluşmasını sahne oldu. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra pek çok üniversite, kamu hastanesi ve STK’nın katkı sunduğu zirve, İstanbul Medipol Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ülkemiz başta olmak üzere Asya ve Avrupa kıtalarından ebelerin büyük buluşmasına sahne olan 2.Uluslararası İstanbul Ebelik Günleri, İstanbul Medipol Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ebeler İçin Uzman Eğitim, Hayat İçin Sağlıklı Bir Adım’ temasıyla yola çıkılan zirvede doğal doğumun ve ebelik mesleğinin önemine dikkat çekildi. Zirveye İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Koca, Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Lale Say ve Uluslararası Ebeler Konfederasyonundan (ICM) Prof. Dr. Hora Soltani’nin de aralarında olduğu akademisyenler ile yurt genelinden 700’e yakın ebe ve ebelik öğrencisi katıldı.

AYDIN: EBELİK MESLEĞİ YENİDEN TANIMLANMALI

Zirvede konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın günümüz dünyasında ebelik mesleğinin yeniden tanımlanmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ebeliğin sadece klinik mesleği olmayıp aynı zamanda halk sağlığı için büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Aydın, güçlendirilecek bir ebenin sezaryen teşhisi koyabilir hâle geleceğini kaydetti. Aydın, anne-bebek ölümü oranlarının da ebeler sayesinde aşağıya çekilebileceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü Üyesi Dr. Lale Say ise Türkiye’nin sezaryenle doğum oranları açısından adeta alarm verdiğini kaydetti. Dominik Cumhuriyeti ve Brezilya’nın ardından ülkemizdeki yüzde 55’lere varan sezaryan oranlarına dikkat çeken Say, bu oranın Finlandiya ve Norveç gibi ülkelerde yüzde 10’lar seviyesinde olduğunu ifade etti. Avrupa’ya göçün son yıllarda çok hızlı gerçekleştiğini anımsatan Dr. Soltani de zaten kötü şartlarda yaşayan göçmen ve mülteci kadınların gebelik ve doğum sürecinde sorunlarının kat be kat arttığını söyledi.

Daha fazlası için iletişim bilgilerinizi bırakın, size ulaşalım