CANLI DESTEK

2019 akreditasyon yılı oldu
Programlarını ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının denetimine açan İstanbul Medipol Üniversitesine bağlı çeşitli fakülte ve bölümler yıl içerisinde akreditasyon süreçlerini tamamlayarak kalitesini perçinledi.

İstanbul Medipol Üniversitesi tecrübeli akademik kadrosu, donanımlı araştırma laboratuvarları ve bireye verdiği değerle ön plana çıkan eğitim kalitesini ulusal ve uluslararası kuruluşlardan aldığı akreditasyon belgeleriyle perçinledi. Toplumun değişen ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirmeyi ilke edinen İstanbul Medipol Üniversitesine bağlı 2 fakülte, 3 fakülteye bağlı 19 bölüm ile Medipol Dil Okulu akreditasyon süreçlerinde mutlu sona ulaştı. Akredite olan fakülteler arasında yer alan Eczacılık Fakültesi, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından, Tıp Fakültesi ise Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından 2025 yılına kadar akredite edildi. Medipol Dil Okulu da 2017 yılında başlayan uluslararası akreditasyon çalışmalarını tamamlayarak tüm eğitim süreçlerinde “Pearson Assured Sertifikası”na sahip oldu.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ AKREDİTASYONDA İLKLERE İMZA ATTI

Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı Hemşirelik Bölümü ile Sağlık Yönetimi Türkçe ve İngilizce Bölümleri ise akredite olarak ilklerin altına imza attı. Hemşirelik Bölümümüz, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından “akredite edilen ilk vakıf üniversitesi programı” olurken (Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyonu Vakfı (FIBAA) tarafından akredite olan Sağlık Yönetimi Türkçe ve İngilizce Bölümleri ise “Sağlık Yönetimi” alanında Türkiye’de uluslararası akreditasyon standardına kavuşan ilk akademik program oldu. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Programı da Sağlık Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme Ve Akreditasyon Derneği (SABAK) tarafından akredite edilme gururunu yaşadı.

İTBF VE İYBF’YE BAĞLI 15 BÖLÜM AKREDİTE OLDU

FIBAA tarafından değerlendirilen İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesine bağlı 15 bölüm de yıl içerisinde akreditasyon belgesi aldı. Akredite edilen bölümler arasında İşletme ve Yönetim Bilimler Fakültesine bağlı Bankacılık ve Sigortacılık Türkçe Bölümü, İngilizce İşletme Bölümü, İngilizce Ekonomi ve Finans Bölümü, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü, Uluslararası Lojistik Yönetimi Türkçe ve İngilizce Bölümleri, Uluslararası Ticaret ve Finans İngilizce ile Türkçe Bölümleri, Yönetim Bilişim Sistemleri İngilizce ve Türkçe Bölümleri, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesine bağlı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İngilizce ve Türkçe Bölümleri, Psikoloji İngilizce ve Türkçe Bölümleri yer alıyor.

Daha fazlası için iletişim bilgilerinizi bırakın, size ulaşalım