2017’nin LYS şampiyonları Amerika’da büyük deneyim kazandı
Geçen yılki LYS’nin şampiyonu olarak Medipol Üniversitesini tercih eden öğrenciler, Mütevelli Heyeti bursuyla dil eğitimi için gittikleri ABD’de ömürlük deneyimler edindi. Üst seviyede İngilizce öğrenen şampiyonlar dünyanın pek çok ülkesinden arkadaşlar edindi, Harvard ve MIT’te derslere katılıp dünyaca ünlü bilim insanları ile tanışma fırsatı buldu.

Geçen yılki LYS’de Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı ile Türkiye ikincisi Ömer Faruk Sevim Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Türkiye birincisi ve ikincisinin yanı sıra Türkiye 73’üncüsü Muhammet Musab Güzel, Türkiye 113’üncüsü Muhammet Talha Gündüz ve TM3’te Türkiye 103’üncüsü, MF3’te ise Türkiye 529’uncusu olan Güldeste Bekâr da Medipol’de tıp kazandı. Güçlü akademik kadrosu ve modern uygulama hastanelerinin yanı sıra Avrupa’nın en ileri düzey laboratuvarlarına sahip altyapısıyla göz dolduran Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık eğitimleri geçen yıl başlayan şampiyonlar, hazırlık eğimlerini Mütevelli Heyetinin özel bursuyla Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladı.

Haberin Linki